SEIZOEN 1

S01E04 Blog Bas Schreuder

Twee jongens van 16 jaar, die elkaar al vaag kenden kwamen elkaar tegen bij het LCKV-jeugdkamp. Ze kenden elkaar niet echt en hadden niet perse een hoge pet van elkaar op. Een van de twee, Bjorn de Jong, had vooraf wat onderzoek gedaan op Hyves naar ‘de concurrentie’. Bas Schreuder kreeg een grote, dikke en vooral rode streep onder zijn naam. Bjorn was bang dat hij echt zo’n mannetje was uit de Incasa. Al snel bleek dat ze eigenlijk meer gemeen hadden dan verwacht. Doordat ze allebei vaak het voortouw namen in het regelen van cadeautjes voor vrienden of feestjes, ontstond er echt een klik tussen die twee.

Lees meer »

S01E03 Blog Noortje Schrauwen

Ondernemerschap gebruiken als motor om voor de maatschappij waarde te creëren. Ook wel gezegd een Social Entrepreneur. Dat is hoe Noortje Schrauwen zichzelf beschrijft, als iemand die iets goeds wil doen voor de maatschappij. Het oprichten van duurzame projecten is iets wat zij graag doet die van grote tot kleine impact kunnen betekenen op ons als mens en natuurlijk de wereld daaromheen. Dit doet ze met haar collega’s van We Are Nature. 

Lees meer »

S01E02 Blog Jacqueline Bouts

Daar zijn we weer op deze stralende zondagochtend met een mooi verhaal. Het verhaal van Jacqueline Bouts over de oprichting van Xenia Leiden. Zij krijgt deze week het podium, om haar mooie onderneming in de spotlights te zetten in de Snode Plannen Podcast.

Lees meer »

S01E01 Blog Josine Heijnen - Goeie Mie Gin

Gin-Tonic wie kent dit drankje nou niet? Misschien is het wel het favoriete drankje van je vader, opa of natuurlijk van jouzelf. De ‘snode plannen’ van onze eerste podcast gast Josine Heijnen hebben er toe geleid dat Leiden een heerlijke gin rijker is. Goeie Mie Gin. 

Lees meer »